‘We kunnen niet echt goed met elkaar praten’

 

‘We kunnen niet echt goed met elkaar praten’

 

Soms is de aanleiding voor coaching concreet: een keuze die zich aandient, een verandering van buitenaf die je overkomt. Soms is het meer een gevoel van binnenuit, een twijfel, een verlangen, een sluimerende vraag.

En dat is ook precies hoe het werkt: het leven reikt je een signaal aan, luidkeels of fluisterend, en het is aan jou dit gewaar te worden en serieus te nemen. Ik kan je helpen te verstaan wat het je zegt en wat je ermee kunt.

Of je nu een partner hebt of niet, relaties of het verlangen daarna raken ons. Dat is vaak ook het fijne ervan. Regelmatig gaan vragen van cliënten over hun relatie. Dat kan een liefdesrelatie met een partner zijn maar natuurlijk ook een ander soort relatie met een kind of een familielid.

Ook het overlijden van (één van) de ouders maakt vaak wat los. Nieuwe gevoelens of gedachten die naar de voorgrond treden, en die vragen bij je oproepen. Over jezelf, over jullie gezin. Ook dat kan een aanleiding zijn voor coaching.

Herken jij de volgende vragen en signalen?

  • We kunnen niet echt goed met elkaar praten
  • Ik weet niet of ik nog genoeg van mijn partner houd
  • Ik ben verliefd op iemand anders
  • Ik zou graag een relatie willen, ik begrijp niet goed waarom het niet lukt
  • Ik heb een slechte relatie-ervaring en ik ben bang dat mij dat nog steeds belemmert
  • Ik dacht dat ik het verleden wel een plek had gegeven. Nu mijn moeder/ vader overleden is, ga ik daar toch aan twijfelen.
  • Er is zoveel veranderd tussen mij en mijn familieleden sinds mijn moeder/ vader overleden is. Ik zou graag willen weten hoe ik daar goed mee om kan gaan.

Ik ben geen reguliere relatietherapeut. Toch krijg ik zo nu en dan de vraag een (echt)paar te begeleiden, bijvoorbeeld als één van de twee partners of hun (volwassen) kind al hier in de praktijk komt. Als mijn antwoord Ja is, wijkt de vorm soms af van andere relatietherapeuten. Zo is het hier vaak efficiënter een poosje apart van elkaar aan de relatie te werken voordat je samen komt. We bekijken het per vraag en per echtpaar.

Loop jij ergens tegenaan op relatievlak, met jouw partner of in jezelf? Het kan helpend zijn ernaar te kijken met iemand van buitenaf. Neem contact op, dan kijk ik met jou of jullie mee