Zakelijke coaching

Mensen kloppen bij mij aan voor zakelijke coaching met een breed scala van werk- en levensvragen.

  • Je kent jezelf inmiddels aardig goed, maar het lukt je niet om het anders te doen. Door een actuele situatie, zoals een nieuwe collega of een verandering in je eigen gezondheid, heb je daar ineens meer last van.
  • Je staat voor uitdagingen en keuzes waar je je niet helemaal tegen opgewassen voelt. Zoals een nieuwe klus, of een verandering in je werk- privébalans. Je wil het graag goed aanpakken, maar wat is ‘goed’ precies en hoe krijg je dat voor elkaar?
  • Je hebt het gevoel dat er meer in je zit dan eruit komt.

Uiteindelijk komt elke vraag uit bij jou.

Hoe pakken we het aan? 

Om ervoor te zorgen dat jij jezelf verder kunt ontwikkelen bepalen we in de eerste plaats een diagnose. Dat doen we al in het eerste gesprek.

Dit beschrijft het verschil tussen waar je nu staat en waar je heen wil, maar laat ook zien waarom en hoe deze wens of uitdaging zich specifiek bij jou manifesteert. Want we kunnen wel van alles willen, resultaat boeken we alleen zolang we werken met wie jij bent en wat jij in huis hebt.

In de tweede plaats werken we aan jouw ontwikkeling. Dat leidt ertoe dat jij je beter voelt, rustiger, zekerder, steviger. Je kunt dan de situatie of uitdaging daadwerkelijk anders tegemoet treden.

Ik help jou bij die ontwikkeling, door jou allereerst een nieuw perspectief te geven op je vraag. Vaak introduceer ik daartoe een ander jargon, nieuwe taal of beeldspraak, zodat jij de inmiddels platgetreden patronen in je hoofd kan verlaten en nieuwe gebieden in jezelf aan gaat spreken. Ik wijs je bovendien aan waar in jezelf jij dat nieuwe gedrag of die andere ervaring zoeken moet.

Al na het eerste gesprek ga je vaak met een nieuwe invalshoek naar huis. Zo had je er nog niet naar gekeken, maar je herkent er jezelf in. Dat geeft je een nieuwe ingang om te handelen.

  • Je ervaart meer rust, kracht, acceptatie en weet hoe je die kunt behouden
  • Je bent stevig waar dat moet en flexibel waar dat kan
  • Je weet wanneer je iets moet doen of juist laten
  • Je weet wat bij je past en wat niet en hebt daar vrede mee
  • Als manager heb je jezelf verdiept, en dat zie je terug bij je mensen

Wanneer is er sprake van zakelijke coaching? Als jouw werkgever betaalt is het zakelijke coaching, ook als het thema enkel persoonlijk is.

Mijn werkgever betaalt, welke rechten geeft hem dat? Geen recht op persoonlijke informatie die jij liever voor jezelf houdt, dat is het belangrijkste. De inhoud van onze gesprekken is altijd vertrouwelijk.

Wat dan wel? We luisteren goed naar wat hij zegt en nemen dat mee. Je werkgever kent jou, ziet jou op de werkvloer, je staat in contract met hem. Soms heeft hij ideeën of wensen over wat er aangepakt moet worden. Vaak wil hij iets van ons terug horen over wat er nou gedaan is en wat jou dat opgeleverd heeft. Dat respecteren we, binnen de grenzen van wat wij daarover kwijt willen. Uiteindelijk staan wij aan het roer, en de werkgever begrijpt dat.

Op het moment dat de zakelijke coaching onderdeel is van een officieel beoordelingstraject is de manager of HR-adviseur vaak wat meer betrokken. Dan zullen we vooraf goede afspraken maken over de wederzijdse verwachtingen, wat wel en niet haalbaar is en hoe het rendement gewogen wordt.

“Loes neemt je bij de hand en daagt je regelmatig uit door je uit de comfortzone te halen.”

Doe je het liever op eigen kosten? Dan is het particuliere coaching.

Benieuwd wat ik voor je kan doen?

Reacties van klanten

“De werkzaamheden op onze schadeafdeling veranderen. Mensen willen wel mee veranderen, maar hoe? Waar liggen hun talenten? Op zoek gegaan naar een talentenbijeenkomst en daarbij uitgekomen bij Loes. Een enthousiaste vrouw met oog voor de individuele deelnemer. Voor sommige nieuwe inzichten, voor anderen een bevestiging van een al ingeslagen weg. Al met al zeer geslaagd!” Clary de Boer – Univé Claim Service

“Als projectontwikkelaar zijn we dagelijks in gesprek met onze omgeving. Rondom een vastgoedproject zijn er veel (verschillende) stakeholders. Loes had zich snel een beeld gevormd over ons werkveld en kon de stof daarom goed laten aansluiten bij de collega’s. Ook deelnemers met veel ervaring kregen een spiegel voorgehouden en konden een volgende stap zetten.” Henri van Dam – directie Synchroon

“Ik heb altijd bewonderd hoeveel jij over mij en ons wist zonder dat je ons echt vaak zag. Je wist vaak dingen te benoemen waarvan veel mensen dat niet zien. Op die manier hoefde ik niet alles uit te spreken, maar wist je het op de een of andere manier toch te benoemen.”