Particuliere coaching

Je loopt ergens tegen aan. Relatie, werk, jezelf. 

Het leven, jouw leven, fungeert als een spiegel die je iets laat zien over jezelf. Je maakt dingen mee die je raken of die vragen bij je oproepen. Of je beleeft een situatie anders dan anderen en vraagt je af hoe dat kan.

Soms is jouw vraagstuk concreet; een keuze, een verandering, een actuele vraag. Soms knaagt er gevoelsmatig iets aan je binnenkant dat zich niet zo makkelijk laat vangen, al is aan de buitenkant alles ogenschijnlijk op orde.

Op een gegeven moment krijg je het gevoel dat je er iets mee wil of moet, met die ervaringen en signalen.  Je draait inmiddels hetzelfde rondje. De tijd is rijp voor hulp van een externe professional.

Hoe vliegen we jouw vraag aan?

Enerzijds interpreteren we de signalen die je krijgt, van jezelf of van anderen. Waar gaat het nu precies over? Hoe kun je het bekijken? Waar ‘moet’ je inderdaad iets mee en waarmee niet? Ik help je te beseffen wat er nu eigenlijk aan de hand is.

Anderzijds bekrachtigen we jou, waardoor de situatie verbetert en/of jij je beter voelt. Die bekrachtiging is jouw persoonlijke ontwikkeling. Waardoor jij je rustiger, steviger, zekerder voelt en van daaruit de juiste brug naar de buitenwereld kan slaan.

Vaak introduceer ik daartoe een ander perspectief; nieuwe taal of beeldspraak, waarmee jij de inmiddels platgetreden paden in je hoofd kan verlaten en nieuwe gebieden in jezelf gaat aanspreken. Beelddenkende mensen moeten vaak lachen om hoe ik dingen met mijn handen uitbeeld vanuit mijn stoel en zeggen dat ze de gesprekken juist daardoor goed onthouden.

Kortom, via taal en beeld boren we nieuwe wegen aan, zodat jij je anders kunt verhouden tot jezelf en de wereld om je heen, binnen de grenzen van wie jij in wezen bent.

Ik kan niet in jou stoppen wat je niet bent. Wat wel kan, is uit jou halen wat er wezenlijk in je zit. Wat ook kan, is jou een nieuw perspectief geven op jouw vraag en daarmee op jouzelf. Waardoor jij veel beter weet waar je het antwoord precies kan zoeken, of wat jouw persoonlijke leerwerk eigenlijk inhoudt.

Het leven zelf wordt niet makkelijker of simpeler, maar jij ervaart meer bevrediging en grip. 

  • Je ervaart meer rust
  • Je weet wat bij je past en wat niet
  • Je bent stevig waar dat moet en flexibel waar dat kan

Wat is het verschil tussen particuliere en zakelijke coaching? Enkel de administratie, niet de inhoud of de aanpak. Als jouw werkgever de sessies betaalt is er sprake van zakelijke coaching, ook als het thema niet over werk gaat. De inhoud van onze gesprekken, of mijn manier van werken zijn in beide gevallen hetzelfde.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan doen?

Mail, app of bel me, dan maken we een afspraak.

Reacties van cliënten

“Loes pakt coachingsvraagstukken proactief op, laagdrempelig en zonder te psychologiseren. Stap voor stap heeft ze me geholpen zelf tot inzicht te komen, zonder dat dit gepaard ging met huiswerkopdrachten of oefeningen. Na de coaching van Loes heb ik op een natuurlijke manier situaties en mijn standaard-reacties leren doorzien: ik kan beter overweg met mijn emoties, en heb leren relativeren. Ik beveel Loes van harte aan bij iedereen die wil groeien.” Jasper, consultant strategisch adviesbureau

“Loes zet je met beide benen op de grond. Als je in cirkels blijft ronddraaien met vragen over je carrière of je privéleven, kan een coach als Loes je goede diensten bewijzen. Wat het mij heeft opgeleverd? Rust en zelfinzicht. Vanuit die basis krijg ik meer voor elkaar. Stresssituaties blijven zich natuurlijk voordoen, maar daar leer je beter mee dealen als je met beide benen op de grond staat. Beetje ‘sadder but wiser’ hoort er ook bij, want niet alles wat mooi lijkt, is daadwerkelijk iets voor jou. Ik kan coaching door Loes dus van harte aanbevelen.” JP, man, Provincie Utrecht

“Loes denkt in mogelijkheden en komt altijd met een oplossing. Ook als je dat zelf niet meteen op dat moment ziet als een oplossing. ‘Is dat het nou?’ Maar op een bepaald dieper niveau weet ze altijd de spijker precies op zijn kop te slaan, zodat je toch uitkomt op dat het rond is, dat het okee is. En dat gevoel zet aan tot de goede actie.” Frank, 53 jaar, videoproducent