Loes van Bree

  • Kunnen mensen wezenlijk veranderen en zo ja hoe dan? 
  • Waar zijn mensen werkelijk mee geholpen?
  • Wat kan ik daaraan bijdragen?

Van de antwoorden op die vragen heb ik mijn levenswerk gemaakt.

Ik ben geboren in 1972 in een maatschappelijk betrokken gezin. Mensen en hoe zij in hun leven staan hadden al vroeg mijn interesse. Ik zocht naar een manier om daar uiting aan te geven.

Ondanks mijn bèta-diploma besloot ik Nederlandse literatuur te gaan studeren, om diepgang te vinden in verhalen en poëzie. Na een jaar switchte ik naar mensen van vlees en bloed, en specialiseerde me in de psychologie van de taal: hoe kunnen woorden en gedachten de gevoelens van mensen beïnvloeden?

Na mijn master Communicatiekunde besefte ik tenslotte dat ik een hulpverlener ben. Dus nam ik weer een bocht en stortte me op banen als coach en trainer. Het leven kwam me tegemoet en bood me allerlei kansen. Zo kwam mijn missie tot leven.

Wat mij in mijn werk kenmerkt, is het totale perspectief dat ik omvat. Ik verbind wijsheid aan daadkracht. Spiritualiteit aan nuchterheid. Invloed aan overgave. Ik zet zakelijke vraagstukken in persoonlijk verband en andersom. In mijn expertise heb ik bovendien oog voor wat wel kan en wat niet.  Waar een duwtje nodig is, een uitnodiging, een halt of juist acceptatie. De ervaring heeft me geleerd hoe ik mensen hiermee kan bereiken. Ik zie leven en werk niet als kneedbaar maar mensen ook niet als hulpeloos.

Wat mijn werk ook kenmerkt, is de creativiteit in taal en beeld waarmee ik in staat ben mensen aan te wijzen waar ze hun antwoorden zoeken kunnen. Vaak introduceer ik daartoe een ander jargon; nieuwe taal of beeldspraak zodat iemand de inmiddels platgetreden paden in zijn hoofd kan verlaten en nieuwe gebieden gaat spreken.

Mijn werk gaat over mensen. Ik ben er zelf ook één. Ik geef antwoord op de vraag waar wij mensen de kracht, relativering, helderheid, focus, mildheid, inspiratie en aanvaarding vandaan kunnen halen om ons werk en leven invulling en vervulling te geven. Met erkenning voor onze talenten en respect voor onze grenzen.

Om dit werk voluit neer te kunnen zetten, startte ik in 2004 mijn eigen praktijk.

Meer lezen over hoe ik werk?