Hoe maken we het concreet?

Voor wie? Voor iedere volwassene die het antwoord bij zichzelf zoekt. 

 • Mijn cliënten zijn tussen de 20 en 80 jaar oud. Daarbinnen komen alle variaties voor: wel of geen werk, wel of geen gezin, wel of geen therapie-ervaring, wel of geen helder geformuleerde vraag.
 • Kortom, het maakt niet uit wat je vraag is, als je maar bereid bent het antwoord te zoeken in de mens die jij bent. Dat is iets anders dan dat het antwoord ‘al in je zit’ (als dat zo makkelijk was hoefde je mijn input niet) maar het betekent wel dat jij ons uitgangspunt bent.
 • We gaan dus niet alleen kijken naar ander gedrag (‘Hoe moet ik het dan wèl zeggen?’) maar willen vooral bewerkstelligen dat het andere gedrag voortaan meer vanzelf uit jou komt.
 • We gaan de oplossing niet zoeken aan de buitenkant (andere baan, nieuwe hobby) al is het natuurlijk altijd mogelijk dat je uit komt op zo’n besluit en dat het bijdraagt aan de oplossing.

Zeg Loes, ik hoorde laatst dat jij ook iemands kind begeleidt?

 • Dat klopt, dat komt een enkele keer voor. Kijk, kindertherapie is een vak apart. (Zoek je iemand? Kijk bij kindercoaching op www.maatwerkvoorkinderen.nl) Maar soms schat een ouder die hier voor zichzelf komt in, dat hun kind ook gebaat zou zijn bij deze hulp. Of het kind geeft het zelf aan. Dan neem ik de vraag in overweging. Het gaat dan om kinderen van 13-18 jaar.

Loes is een professional die goed aanvoelt wat er leeft en nodig is.

Wat kost het? Ik maak onderscheid tussen zakelijk en particulier.

Natuurlijk zijn zakelijke prijzen altijd van een andere orde dan particuliere. Los daarvan houd ik de particuliere prijzen bewust relatief laag, om mensen de reële gelegenheid te geven om particulier langer aan deze praktijk verbonden te blijven als hun vraag die tijd verdient.

 • Als particulier in 2024 betaal je 80 euro per gesprek. Dat is inclusief 21% BTW. Voor ZZP’ers is dat 80 euro exclusief 21% BTW, dus in totaal 96,80 euro per gesprek.
 • Kan ik het vergoed krijgen? Nee, niet van je zorgverzekeraar. Soms hoor ik dat mensen het in hun belastingaangifte aftrekken. Je krijgt per gesprek een factuur die je daarvoor kunt gebruiken. Als je ondernemer of zzp’er bent, kun je natuurlijk sowieso de BTW aftrekken. 
 • Zakelijk kost in 2024 een coachingssessie 155 euro excl 21%  BTW. Een gemiddeld zakelijk traject duurt 6 gesprekken.
 • Na 6 gesprekken gaat die prijs omlaag naar 105 euro excl 21% BTW, om ook onder zakelijke paraplu een wat langer durend traject mogelijk te maken.

Ik heb altijd bewonderd hoeveel jij over mij wist. Ook als ik niet alles uitsprak wist je dat op een of andere manier toch te benoemen.

Hoe lang duurt een gesprek en een traject? Tussen een uur en een aantal jaren.

 • Een gesprek duurt een uur.
 • Hoe lang een traject duurt hangt af van je vraag.
  • Bij zakelijke coaching wordt het aantal sessies doorgaans vooraf afgesproken met de werkgever. Een gemiddeld zakelijk traject beslaat 6 gesprekken. Alles tussen de 3-12 sessies komt geregeld voor.
  • Bij particuliere coaching is de variatie groter. Soms komen mensen 1x of een paar keer, met een heel concrete, afgepaste aanleiding. Soms komen mensen al dan niet met tussenpozen jarenlang en pakken zij een vraagstuk in de volle breedte en diepte aan. Het kan en mag allemaal.

Wat is nou precies het verschil tussen zakelijk en particulier? Heel simpel, als jouw werkgever betaalt is het zakelijke coaching, ook als het thema enkel persoonlijk is.

Mijn werkgever betaalt, welke rechten geeft hem dat? Geen recht op persoonlijke informatie die jij liever voor jezelf houdt.

 • De inhoud van onze gesprekken is altijd vertrouwelijk.
 • Je werkgever kent jou, ziet jou op de werkvloer, je staat in contract met hem. We luisteren dus naar wat hij zegt en nemen dat mee. Soms heeft hij ideeën of wensen over wat er aangepakt moet worden. Vaak wil hij terughoren wat de coaching jou opgeleverd heeft. Dat honoreren we, binnen de grenzen van wat wij daarover kwijt willen. Uiteindelijk staan wij aan het roer, en de werkgever begrijpt dat.

Loes managet de verwachting en is ook helder over wat niet mogelijk is.

Ik kom niet uit Utrecht, moet ik altijd naar jou toe komen? Ja, wel voor een live sessie.

 • Fysieke sessies vinden altijd plaats in mijn praktijkruimte op het Willem van Noortplein 1 te Utrecht. Maar telefonische of online sessies werken even goed.
 • Het hangt een beetje van jouzelf af: sommige mensen vinden live sessies zoveel prettiger dat ze ervoor uit Enschede / Tilburg / Rotterdam (etc, vul maar in) komen, anderen voelen die behoefte niet zo.
 • Het verdient de voorkeur de eerste sessie wel live te laten plaatsvinden. We stemmen af wat haalbaar is.

Okee, ik wil aan mezelf werken, hoe pak ik dat aan? Neem contact op voor een eerste afspraak.

 • Het makkelijkste is om contact met me op te nemen en een afspraak te maken voor een eerste gesprek. Dan kun je ervaren of het wat voor je is.
 • Het is niet mogelijk een kennismakingsgesprek aan te vragen. Je kunt wel een afspraak maken voor een eerste gesprek. Dat is een volwaardig, inhoudelijk gesprek, waarin je al feedback krijgt. Uiteraard staat het je daarna helemaal vrij om wel of geen tweede afspraak te maken. Dat geldt zowel voor particulier als zakelijk.

Benieuwd wat ik voor je kan doen?

Mail , bel of app me. Dan maken we een afspraak.

Reacties van klanten

“Nogmaals heel veel dank voor gisteren. Ik heb het gevoel dat we als team een enorme stap hebben gemaakt, dankzij jouw hulp!”  Anne Christin Erbe, hoofd development Koninklijk Concertgebouworkest

“Je bent typisch niet een hoog-geachte-adviseur-van-een-groot-kantoor, die erboven gaat hangen en adviezen geeft. Jij gaat met de mensen praten en kijkt wat er werkelijk leeft. Je sluit aan. Je bent bovendien helder over wat niet mogelijk is binnen het bestaande speelveld.”  Annelies Kroon, regiomanager Ludens

“Loes is een professional die goed aanvoelt wat er leeft en mensen nodig hebben. Dat biedt ze op een ontspannen en deskundige wijze. We hebben het als prettig en waardevol ervaren.” Pieter van Uden – Opleidingscoördinator Kessler Stichting

“Zeer kundig, gericht op resultaat, aandacht voor persoonlijke aandachtspunten. Het enthousiasme en vakbekwaamheid van Loes heeft een grote bijdrage gehad aan mijn beleving.”

“Erg prettige groepsbegeleider. Managet duidelijk de verwachtingen van de deelnemers en biedt voldoende ruimte voor vragen. Weet een veilige en open sfeer te creëeren.”