‘Ik moet mijzelf meer profileren’

“Ik moet mijzelf meer profileren”

 

Soms is de aanleiding voor coaching concreet: een keuze die zich aandient, een verandering van buitenaf die je overkomt. Soms is het meer een gevoel van binnenuit, een twijfel, een verlangen, een sluimerende vraag.

En dat is ook precies hoe het werkt: het leven reikt je een signaal aan, luidkeels of fluisterend, en het is aan jou dit gewaar te worden en serieus te nemen. Ik kan je helpen te verstaan wat het je zegt en wat je ermee kunt.

‘Je moet je meer profileren’ In het verleden heb ik veel voor organisaties gewerkt, als coach, teamcoach en trainer. Vanuit die rollen weet ik dat de meest gehoorde feedback die werknemers krijgen is ‘je moet je meer profileren’. (Serieus, met afstand het meeste gehoord.) Niet altijd betekent zo’n uitspraak veel. Maar soms blijft het hangen, of sluit het aan bij iets dat van binnen ook knaagt.  

Herken jij de volgende vragen en signalen?

  • Eén op één gaat het wel, maar in groepen kom ik niet uit de verf
  • Mijn baas zegt dat ik me meer moet profileren. Het klopt wel dat ik dat niet zo zichtbaar ben. Maar ik ben nu eenmaal niet zo’n haantje-de-voorste.
  • Ik ben echt van de inhoud en de kwaliteit, maar als ondernemer / zelfstandige moet ik mezelf ook verkopen. Dat past niet bij me.
  • Als wij vergaderen hebben altijd dezelfde mensen het hoogste woord. Ik voel me daar heel ongemakkelijk bij, maar het lukt me gewoon niet dan ook mijn zegje goed te doen.
  • Nu ik kinderen heb, voel ik me op het schoolplein tussen de andere ouders weer als vroeger in de gymles. Ik spreek mezelf toe, maar dat nare gevoel blijft.
  • Ik laat te vaak over mij heenlopen. Ik ben dat helemaal zat.

Heb jij het gevoel dat je jezelf belemmert in je uiting naar anderen? Neem dan contact met me op