‘Kon ik alles maar om 17.00 uur in de prullenbak kieperen’

 

In sommige functies heb je te maken met emoties van andere mensen. Bijvoorbeeld als je klachten behandelt, maar ook als je emotionele steun geeft, of werkt in een context waarin onvermijdelijk veel spanning of verdriet heerst. Extra moeilijk wordt het als jij je eigen emoties helemaal niet mag laten blijken. Bijvoorbeeld omdat je belangrijke geldschieters te vriend moet houden. Of omdat de andere partij zo van streek is dat hij jouw gevoelens er niet bij kan hebben.

Ook al gaan ze niet over jou, de emoties van anderen laten je niet koud. Je trekt het je aan. Vraagt je af of je niet meer had moeten of kunnen doen. Of je irriteert je aan de eisen die andere mensen aan je stellen. Kortom, je neemt emoties mee naar huis.

Je zou wel willen dat er een grote prullenbak was, waar je alle emoties in kon kieperen als je werkdag voorbij is. Zodat je alles kunt laten waar het hoort -op het werk- en thuis vrij bent. Maar zo gaat het in de praktijk meestal niet.

Een bijeenkomst ‘Omgaan met emoties’ ziet er in elke werkcontext net iets anders uit. Welke bagage de deelnemers nodig hebben hangt af van de aard van hun werk en de context waarin ze moeten opereren.

  • Soms gaat het over het vergroten van assertiviteit en conflicthantering. Door assertiever te reageren en beter grenzen te stellen, laat je minder over je heen lopen. Dat gevoel van ‘een klein beetje meer invloed’ zorgt ervoor dat je minder emoties mee naar huis neemt.
  • Soms gaat het over minder zakelijkheid zijn en meer hart voor jezelf hebben. Je kunt niet van jezelf verwachten dat je een emotievolle gebeurtenis zakelijk benadert en dan weer netjes loslaat. Zo werkt dat niet. Dan zet je jezelf klem. Weten waarom iets je raakt en dat toelaten haalt veel druk van de ketel. Dat geeft ruimte om je eigen interne opvangnet te bouwen. Zodat je je steeds weer daarnaar om kunt keren om bij te tanken. Dat helpt jou je het werk te doen.
  • Soms gaat het over bezieling. Er zijn beroepen waarin het opvangen van emoties van anderen bij de kern van je taak hoort. Het is goed om te onderzoeken en voelen waarom jij dat werk doet en waarom die taak werkelijk bij je past. Dat geeft rust. Je bent gekke henkie niet, in je acceptatie van wat jij allemaal op moet opvangen. Je doet juist  precies datgene waarvoor jij in de wieg gelegd bent. Dat besef helpt bij het aanvaarden van de moeite die het jou kost. Je laat de emoties niet ineens los, maar je geeft er een andere betekenis aan. Dat maakt je meer tevreden.

Misschien vraagt jouw organisatie nog wel om een heel andere insteek. Benieuwd wat ik voor jullie zou kunnen doen? Neem contact op, dan vertel ik het je.