‘Nu wil ik bewust iets kiezen dat echt bij me past’

“Mijn volgende carrière-stap wil ik bewust kiezen, en moet ècht bij me passen”

 

Soms is de aanleiding voor coaching concreet: een keuze die zich aandient, een verandering van buitenaf die je overkomt. Soms is het meer een gevoel van binnenuit, een twijfel, een verlangen, een sluimerende vraag.

En dat is ook precies hoe het werkt: het leven reikt je een signaal aan, luidkeels of fluisterend, en het is aan jou dit gewaar te worden en serieus te nemen. Ik kan je helpen te verstaan wat het je zegt en wat je ermee kunt.

Ik krijg veel vragen rondom loopbaanbegeleiding. En dat is niet gek: in het proces van een nieuwe baan willen, zoeken en vinden komen heel veel levensvaardigheden samen. Aan de ene kant moet je iets dóen want ‘die baan belt niet vanzelf aan.’ Aan de andere kant kùn je niks doen en moet je je overgeven aan het leven, dat ervoor moet zorgen dat die vacature ontstaat of dat je op dat feestje die ene persoon tegenkomt.

Daarbij wil je graag bewust weten wat bij je past, anders kun je niet gericht zoeken, en je hebt het gevoel dat je beeld daarover nog niet glashelder is. En dan moet je ook nog naar buiten treden ergens in dat solliciteer-proces,  jezelf manifesteren in brieven of gesprekken. Kortom: loopbaancoaching klopt aan bij allerlei aspecten in je menszijn.

 Herken jij de volgende vragen en signalen?

  • Ik heb nooit bewust een keuze gemaakt. Het kwam op mijn pad, ik rolde erin, en dan deed ik het. Niet dat ik het gevoel heb dat ik totaal de verkeerde dingen heb gedaan, maar ik wil nu wel eens echt bewust kiezen.
  • Ik wil al een poos een andere baan. Ik kijk ook wel eens om me heen. Maar het komt maar niet goed van de grond.
  • Wat past nou echt bij mij? Waar ben ik nou echt goed in?
  • Ik werk al heel lang bij de organisatie waar ik nu werk. Het is niet dat ik het helemaal niet naar mijn zin heb, maar ik ben wel bang dat ik nooit meer weg kom tot mijn pensioen als ik nu niet in actie kom, en dat is ook niet wat ik wil. Maar wat is een goede volgende stap?
  • Voor de tweede (of derde of vierde) keer heb ik een baan aangenomen waar ik niet helemaal in pas, en weer overweeg ik weg te gaan. Ik wil dat niet meer.

Brengt jouw werk of jouw loopbaan je bij vragen en wil je de nodige vaardigheden ontwikkelen om deze te kunnen beantwoorden? Neem dan contact met me op