Training

Beter en prettiger werken? Ik breng jullie in beweging

  • Zijn jullie te lief voor elkaar, of juist te ongeduldig?
  • Werkt iedereen in de waan van de dag op zijn eigen eilandje?
  • Hakken jullie moeilijk knopen door, of gebeurt er vervolgens weinig?
  • Worden belangrijke zaken enkel bij het koffieautomaat besproken?
  • Hebben jullie last van hoge werkdruk?

Kan een training mensen veranderen? JA, trainingen kunnen exact datgene toevoegen wat nodig is. Het gaat echter niet om de kennisoverdracht en ook niet alleen om oefenervaring.

Het gaat om de interventies die de trainer doet. Hoe hij (of zij in dit geval) voorleeft wat hij zegt. De rake feedback die hij geeft. En -moeilijker in woorden te vatten- dat hij elke deelnemer laat ervaren hoe de behandelde kennis en inzicht daadwerkelijk onder handbereik komt.

“Je moet mensen precies aanwijzen waar ze het in zichzelf zoeken moeten”

Trainen ‘van je hoofd naar je voeten’ heet dat. Pas dan kunnen mensen daadwerkelijk stappen zetten. Zo bereiken we resultaten voor en door mensen van vlees en bloed.

  • Jullie hebben meer vertrouwen in jezelf en elkaar
  • Jullie werken niet harder maar wel slimmer
  • Jullie weten elkaar te vinden en handelen daar ook naar
  • Jullie communiceren beter met elkaar en voelen je daar goed bij
  • Jullie zijn gemotiveerd voor de uitdaging waar jullie organisatie voor staat

Reacties van klanten

“De werkzaamheden op onze schadeafdeling veranderen. Mensen willen wel mee veranderen, maar hoe? Waar liggen hun talenten? Op zoek gegaan naar een talentencursus en daarbij uitgekomen bij Loes. Een enthousiaste vrouw met oog voor de individuele deelnemer. Voegt daarbij moeiteloos iets in op de planning zodat de deelnemers met nog meer bagage de deur uitgaan. Voor sommige nieuwe inzichten, voor anderen een bevestiging van een al ingeslagen weg. Al met al zeer geslaagd!” Clary de Boer – Univé Claim Service

“Loes heeft voor ons de training Timemanagement uitgevoerd. Loes is een professionele trainer die goed aanvoelt wat in de groep leeft en wat de deelnemers nodig hebben. Op een ontspannen en deskundige wijze heeft ze onze medewerkers de principes van timemanagement bijgebracht. Hierbij vond ze goed de balans tussen de harde kant van timemanagement (agendabeheer en plannen) en de wat zachtere kant van timemanagement (omgaan met werkdruk).We hebben de training als prettig en waardevol ervaren.” Pieter van Uden – Opleidingscoördinator Kessler Stichting

“Als projectontwikkelaar zijn we dagelijks in gesprek met onze omgeving. Rondom een vastgoedproject zijn er veel (verschillende) stakeholders. Aan ons de taak om een goede visie neer te zetten, een plan te maken in dialoog met anderen, maar ook vanuit visie/plan anderen overtuigen en meenemen in het verhaal.
Loes heeft bij ons een training presenteren/communiceren verzorgd van twee dagen, voor een groot deel van het team. Een kritisch gezelschap van professionals, maar het was bijzonder om terug te horen dat iedereen er iets aan gehad heeft. Loes werkt met kleine groepen en maakte het voor iedereen persoonlijk.
Loes had zich snel een beeld gevormd over ons werkveld en kon de training daarom goed laten aansluiten bij de collega’s. Ook deelnemers met veel ervaring kregen een spiegel voorgehouden en konden een volgende stap zetten.” Henri van Dam – directie Synchroon

“Mensgebaseerd en realistisch.”

“Loes neemt je bij de hand en daagt je regelmatig uit door je uit de comfortzone te halen”

“Ik heb altijd bewonderd hoeveel jij over ons wist zonder dat je ons echt vaak zag. Je wist vaak dingen te benoemen over mij waarvan veel mensen dat niet zien. Op die manier hoefde ik niet alles uit te spreken, maar wist je het op de een of andere manier toch te benoemen.”

“Eerlijke sfeer, openheid, veiligheid”

Laten we vrijblijvend het gesprek aangaan

Neem contact op met Loes