Organisatie ontwikkeling

Uitgeadviseerd? Vanaf nu gaat het over jullie

  • Stemmen jullie soms niet genoeg af op de behoefte van de klant?
  • Praten jullie veel, maar besluiten jullie weinig?
  • Blijft na een enthousiaste start een project vaak liggen?
  • Gaan mensen op hun eigen manier aan de haal met een genomen besluit?
  • Stellen je werknemers zich niet zo pro-actief op als jij zou willen?

Natuurlijk is je vraagstuk niet simpel, anders had je het allang zelf opgelost. Een objectieve, professionele blik van buitenaf is daarom een wijs en fris idee.

Soms start een opdracht met een positieve wens, soms met prangende noodzaak. Altijd begin ik om samen met jullie een nieuw, realistisch perspectief te vormen op wat er speelt. Wat is hier nu werkelijk nodig? En wie kan wat doen om dat te bewerkstelligen? Zo maken we een gedegen plan, waarin we precies weten welk aspect in werk of samenwerking stimulatie nodig heeft. Dat plan voeren we uit.

Interventies richten zich bijvoorbeeld op het vergroten van zelfkennis en potentie. En op het faciliteren van kwalitatieve interactie, daar waar dat nodig is: tussen MT en leidinggevenden, tussen leiders en teams, tussen medewerkers onderling.

Zo bereiken resultaten voor en door mensen van vlees en bloed:

  • Mensen zijn bereid te veranderen en weten ook hoe
  • Medewerkers kennen hun persoonlijke uitdagingen en gaan deze aan
  • Mensen werken niet enkel taakgericht, maar ook relatiegericht
  • Mensen werken niet enkel relatiegericht, maar ook taakgericht
  • Medewerkers voelen binding met de visie van de organisatie, en geven hier persoonlijk invulling aan

Precies doen wat nodig is

Mijn werk voor jullie bestaat uit drie onderdelen:

1. Komen tot een nieuw perspectief op wat er speelt.

Hiertoe voer ik gesprekken. Uiteraard met jou als opdrachtgever, en met andere relevante betrokkenen. Uit die analyse volgt een beeld over wat hier speelt en wat hier nodig is.

2. Precies weten wat ons te doen staat.

Dat beeld resulteert in een voorstel voor een interventie. Dat kan een bijeenkomst zijn met het hele team, of het begeleiden van enkele vergaderingen met het MT, of het voeren van enkele individuele gesprekken: volkomen afhankelijk van de situatie.

Uiteraard bereid ik het draaiboek van deze bijeenkomsten of gesprekken zorgvuldig voor. Je kunt niet vooraf alles dichttimmeren, maar we gaan wel voor een precieze en secure interventie.

3. Dit neerzetten. Resultaten bereiken voor en door mensen van vlees en bloed.

Tot slot begeleid ik de bijeenkomst of de gesprekken. Ik voer ons plan uit, en stuur bij als dat nodig is.

Nu zet ik in wat ter plekke nodig is: mijn betrokkenheid, of lichtheid, of duidelijkheid, of humor, of helderheid of alles tegelijk.

Reacties van klanten

“Je bent typisch NIET een hoog-geachte-adviseur-van-een-groot-kantoor, die erboven gaat hangen en adviezen geeft. Jij gaat met de mensen praten en kijkt wat er werkelijk leeft. Je sluit aan. Je laat de ander ontdekken wat binnen de gestelde grenzen de mogelijkheden zijn. Je bent ook helder over wat niet mogelijk is binnen het bestaande speelveld. Een team wat al jaren bekend stond als probleemteam staat weer op de rit.”  Annelies Kroon, regiomanager Ludens

“Zeer kundig, gericht op resultaat, aandacht voor persoonlijke aandachtspunten. Het enthousiasme en vakbekwaamheid van Loes, heeft een grote bijdrage gehad aan mijn beleving tijdens de bijeenkomst.”

“Erg prettige groepsbegeleider. Managet duidelijk de verwachtingen van de deelnemers en biedt voldoende ruimte voor vragen. Weet een veilige en open sfeer te creëeren.”

Laten we vrijblijvend het gesprek aangaan

Neem contact op met Loes