Coaching

Uitgepsychologiseerd? Vanaf nu gaat het over jou

Mensen kloppen voor coaching bij mij aan met een breed scala van werk- en levensvragen.

 • Je kent jezelf inmiddels aardig goed, maar het lukt je niet om het anders te doen
 • Je staat voor uitdagingen en keuzes waar je je niet tegen opgewassen voelt
 • Je hebt het gevoel dat er meer in je zit dan eruit komt

Met welke vraag jij precies binnenkomt maakt eigenlijk niet zo uit. Ik kijk ernaar vanuit een groter en breder perspectief. Ik kijk naar jou.

Jij staat centraal. We gaan in onze gesprekken verder dan psychologiseren, analyseren of oorzaken zoeken in het verleden. We kijken naar wie je bent. We bezien jouw vraag in dat geheel. Je zoekt immers niet enkel inzichten of een snelle oplossing. Die heb je vaak al.

Het liefst wil je het daadwerkelijk anders gaan voelen en ervaren, zodat je het ook anders kunt doen. En gelijk heb je.

Dit is ook mogelijk. De weg erheen verloopt misschien anders dan je gewend bent. Wij mensen zijn gewend naar de vooruit te schakelen bij een probleem. Op sommige vlakken ga je inderdaad fiks aan de slag. Maar op andere momenten moet je op de bank zitten en niks doen.

Je stapt met mij uit je uitgesleten sporen en boort nieuwe vermogens aan. Dat gaat niet over leuk en duurt soms wat langer. Ik blijf steeds achter je staan. Jij vergroot je kwaliteit: wat in potentie in jou zit, komt tot volle wasdom.

Het leven zelf wordt niet makkelijker of simpeler, maar jij ervaart meer bevrediging en grip. 

 • Je ervaart meer rust
 • Je weet wat bij je past en wat niet
 • Je bent stevig waar dat moet en flexibel waar dat kan

Coaching kun je particulier volgen en via je werkgever. Kijk hieronder voor informatie. 

Ben je benieuwd wat ik voor je kan doen?

Mail me, dan bellen we of maken we een afspraak.

Twee opties: zakelijk en particulier

Zakelijke coaching

 • Bij zakelijke coaching is je werkgever mijn feitelijke opdrachtgever. Het is dan vaak waardevol jouw leidinggevende of HR adviseur in het traject te betrekken. Zeker als er vanuit jouw organisatie wensen leven over de opbrengst van de coaching. Hoe en wat, overleggen we met alle relevante betrokkenen.
 • We gaan voor een goed werkbaar evenwicht tussen enerzijds jouw wens om in vrijheid en vertrouwen aan jezelf te werken, en anderzijds de wens van jouw organisatie om vooraf de opbrengst te bepalen.
 • We voeren gemiddeld tussen de 5 en de 12 gesprekken.

Particuliere coaching

 • Omdat je soms enkel en alleen in je eigen belang aan jezelf wil werken, begeleid ik al sinds 2004 ook particuliere cliënten. Je kunt één keer komen, of een paar keer, of een paar jaar en alles daartussen in. We doen wat past bij jouw vraag en jouw wens.
 • De sessies worden niet vergoed. Daarom heb ik een speciaal tarief voor particulieren. In 2023 is dat 79 euro inclusief BTW per gesprek. Voor ZZP’ers is dat 79 euro excl. BTW, dus in totaal 95,59 euro per gesprek. Een gesprek duurt doorgaans een uur.
 • Het is niet mogelijk een gratis kennismakingsgesprek aan te vragen. Je kunt wel een afspraak maken voor een eerste gesprek. Dat is een volwaardig, inhoudelijk gesprek, waarin je al feedback krijgt. Uiteraard staat het je daarna helemaal vrij om wel of geen tweede afspraak te maken.

In de regel vinden alle gesprekken plaats in mijn praktijkruimte in Utrecht.

Reacties van cliënten

“Loes pakt coachingsvraagstukken proactief op, laagdrempelig en zonder te psychologiseren. Stap voor stap heeft ze me geholpen zelf tot inzicht te komen, zonder dat dit gepaard ging met huiswerkopdrachten of oefeningen. Na de coaching van Loes heb ik op een natuurlijke manier situaties en mijn standaard-reacties leren doorzien: ik kan beter overweg met mijn emoties, en heb leren relativeren. Ik beveel Loes van harte aan bij iedereen die wil groeien.” Jasper, consultant strategisch adviesbureau

“Loes zet je met beide benen op de grond. Als je in cirkels blijft ronddraaien met vragen over je carrière of je privéleven, kan een coach als Loes je goede diensten bewijzen. Wat het mij heeft opgeleverd? Rust en zelfinzicht. Vanuit die basis krijg ik meer voor elkaar. Stresssituaties blijven zich natuurlijk voordoen, maar daar leer je beter mee dealen als je met beide benen op de grond staat. Beetje ‘sadder but wiser’ hoort er ook bij, want niet alles wat mooi lijkt, is daadwerkelijk iets voor jou. Ik kan coaching door Loes dus van harte aanbevelen.” JP, man, Provincie Utrecht

“Loes denkt in mogelijkheden en komt altijd met een oplossing. Ook als je dat zelf niet meteen op dat moment ziet als een oplossing. ‘Is dat het nou?’ Maar op een bepaald dieper niveau weet ze altijd de spijker precies op zijn kop te slaan, zodat je toch uitkomt op dat het rond is, dat het okee is. En dat gevoel zet aan tot de goede actie.” Frank, 53 jaar, videoproducent